MVO

Onze visie op een betere wereld

Bij De Bink verrichten we diverse handelingen om onze klanten zo’n mooi mogelijk product te leveren. Met een passie voor klantgerichtheid zijn we in 138 jaar uitgegroeid tot een totaalaanbieder van communicatiemiddelen. En we willen nog heel lang blijven doen waar we goed in zijn. Maar tegelijkertijd willen we ook goed zijn voor het milieu en onze omgeving. Daarom produceren we met optimale aandacht voor onze medewerkers, omgeving, kwaliteit, milieu en veiligheid. 

Hoe we dit doen? Hieronder vindt u onze activiteiten, maatregelen, certificaten en nog veel meer. 

People

De Bink is niets zonder haar werknemers. Daarom doen wij er alles aan om een optimale werkomgeving te creëren. Toch willen we nog iets verder gaan dan dat. De Bink steunt daarom ook lokale ondernemingen en initiatieven met een maatschappelijke functie.

Planet

De Bink heeft een actieve opstelling als het gaat om natuurbehoud en verbetering. We zijn ons bewust van onze invloed op het milieu en doen er alles aan om een positieve bijdrage te leveren.

Profit

Geld verdienen doen we om twee redenen: om te kunnen blijven doen waar we goed in zijn en om zoveel mogelijk bezig te zijn met MVO. We zorgen ervoor dat deze twee in balans zijn en elkaar ondersteunen. Door continue innovatie en investeringen in efficiëntere machines, optimaliseren we de productie en verkleinen we onze ecologische voetafdruk.

MVO-Doel­stellingen

Inzetten op maatschappelijk verantwoord ondernemen is een voortdurend proces. Daarom stellen wij ieder jaar nieuwe MVO-doelen op. Hieronder ziet u welke doelen wij opstelden en welke wij al hebben behaald.
  • Verduurzamen transport i.s.m. met Lessgo
  • Brede inzetbaarheid: iedere medewerker is tenminste op 2 andere plekken inzetbaar
  • Reduceren stroomverbruik afdeling print met maar liefst 87%
  • Aanpassen en opnieuw inregelen klimaatbeheersing
  • Isoleren transportleiding binderij
  • Project Vibers: de doelstelling is om 10.000 kg olifantsgraspapier af te nemen in 2020
  • Reduceren toepassing plastic. Dit betekent de aanvoer van plastic beschermfolie van leveranciers en het intern toepassen van wikkelfolie