Sponsoring en lidmaat­schappen

Sponsoring

Drukkerij De Bink is maatschappelijk betrokken bij verschillende activiteiten. Onder maatschappelijke betrokkenheid verstaan we maatschappelijke sponsoractiviteiten en vrijwilligerswerk; activiteiten waarbij we verder kijken dan onze directe kernactiviteiten. Maatschappelijke betrokkenheid betreft bij Drukkerij De Bink activiteiten en investeringen voor maatschappelijke doelen of specifieke doelgroepen. Dit kan in de vorm van sponsoring, donaties, inzet van kennis of producten en diensten zijn. Centraal staat het overbruggen van kloven die de aansluiting op de samenleving belemmeren. 

LCKC Pernix is de oudste korfbalvereniging van Leiden. Pernix is volgens het bestuur een plek om samen sportief bezig te zijn, elkaar te ontmoeten en om vriendschappen te sluiten. De Bink is hoofdsponsor van deze club, waar je bovendien al vanaf je tweede levensjaar kunt meespelen.

Door te doneren aan het 3 October Gilde, sponsort De Bink indirect de 3 October Vereeniging. Het 3 October Gilde is een gezelschap van ondernemers dat door middel van donaties de activiteiten tijdens het Leidens Ontzet van de 3 October Vereeniging ondersteunt.

Het Ronald McDonald Kinderfonds draagt bij aan het welzijn van zieke of gehandicapte kinderen en hun familie. Het fonds biedt de familie van de kinderen een verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huis- kamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen.

Leiden Zorg & Zekerheid is een basketbalclub uit Leiden en behoort tot de top 5 grootste basketbalclubs van Nederland. De Bink sponsort ZZ Leiden al 13 jaar en de medewerkers gaan nog altijd met veel plezier naar de wedstrijden om de spelers aan te moedigen.

Ook de voetbalclub Rijnsburgse Boys wordt gesponsord door Drukkerij De Bink. De club uit Rijnsburg is een succesvolle club in het Nederlandse amateurvoetbal. Medewerkers van De Bink gaan regelmatig naar Rijnsburg om de club aan te moedigen.

De Bink is partner van Museum De Lakenhal: een klassiek, stijlvol en tegelijkertijd eigentijds museum voor beeldende kunst, geschiedenis en kunstnijverheid in Leiden. Door partner te zijn, dragen we bij aan de ontwikkeling van de collectie en het gebouw van Museum De Lakenhal.

E-KAMP RCL

Jaarlijks sponsort De Bink het E-Kamp van voetbalclub RCL (Racing Club Leiderdorp), zodat het kamp voor álle kinderen betaalbaar is. Het E-Kamp is een (steeds weer onvergetelijk) weekend vol plezier, leuke activiteiten, allerlei spelletjes, lekker eten en natuurlijk wordt er ook nog gevoetbald.

SchuldHulpMaatje van Stichting Voor Elkaar Leiden helpt Leidenaren met financiële problemen. De Bink faciliteert vergaderingen en zorgt dat oude computers het weer goed doen en geeft ze vervolgens weg aan SchuldHulpMaatje om bijvoorbeeld de administratie op te doen.

De Bink sponsort de Teddy Kids Avondvierdaagse die ieder jaar in het centrum van Leiden wordt gelopen. Deze deelnemers bestaan vooral uit basisschoolkinderen, maar iedereen mag meedoen!

De Bink startte 10 jaar geleden met de sponsoring van het Katwijks Museum. Het Katwijks Museum is een museum met een bijzondere collectie schilderijen van schilders die aangetrokken werden door de kunstenaarskolonie Katwijk en een verzameling lokale, streekgebonden bezienswaardigheden.

De Bink is “vriend” van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Vrienden van het GHZ zetten zich in voor projecten in en rondom het ziekenhuis. Zij maken het verschil voor patiënten en naasten door te zorgen voor knuffels, projecten financieel te ondersteunen of bij te dragen met nieuwe materialen of hun kennis.

Ook Dierentehuis Stevenshage wordt gesteund door De Bink. Het dierentehuis vangt honden, katten, konijnen, knaagdieren en (tamme) vogels op. Daarnaast is Stevenshage ook een dierenpension en verkooppunt voor speciale dierbenodigdheden en voorzien de medewerkers in educatie en voorlichting.

Bij Theater Het Trefpunt kunnen de gasten, jong en oud, in een vertrouwde en gastvrije omgeving bijzondere ervaringen opdoen. Theater Het Trefpunt heeft een gevarieerd cultureel programma: van cabaret, toneel en kindervoorstellingen tot (klassieke) muziek.

s.v. ROAC is een omnivereniging in Rijpwetering waar leden sporten zoals badminton, voetbal, handbal, judo, biljart en pilates kunnen beoefenen. Bewoners uit het dorp, maar ook uit omringende plaatsen, maken gebruik van de faciliteiten en activiteiten van de vereniging.

Lidmaatschappen

De vereniging BV Leiden heeft als doel het ondernemersklimaat in de Leidse regio te bevorderen. BV Leiden biedt haar leden een netwerk, ondersteunt de leden met kennis en inspiratie en behartigt de belangen van ondernemers in politiek en maatschappelijk overleg. 

De Bink is lid van het Koninklijk Verbond van Grafische ondernemingen (KVGO). Het KVGO is een vereniging van en voor ondernemers die werken in de communicatiebranche. Het KVGO adviseert, ondersteunt en vertegenwoordigt leden op weg naar een gezonde grafimediabranche.