Duurzame productie


Chemievrije platen

Het vervaardigen van de drukvormen (offsetplaten) is sinds 2009 geheel chemievrij. Met warmtelasers wordt het beeld op de offsetplaten aangebracht en alleen de niet verwarmde coating wordt verwijderd met behulp van een zeepoplossing. Deze verzadigde zeepoplossing wordt als afval afgevoerd. We kozen voor dit systeem omdat bij een droge verwerking van de offsetplaten de coatingdeeltjes die worden afgezogen eventueel schadelijk kunnen zijn bij inademen.

BIO-folie

Wanneer wij uw producten verpakken, maken wij zo veel mogelijk gebruik van bio-folie. Deze folie is biologisch afbreekbaar en volledig gemaakt van hernieuwbare grondstoffen, zoals aardappels, granen of maïs. De productie van bio-folie is geheel CO2-neutraal. Daarnaast is de folie composteerbaar, met uitzondering van het GFT-afval.

BIO-inkten

Alle producties drukken wij met bio-inkten met lijnzaadolie, gewonnen uit koolzaad. In tegenstelling tot de minerale oliën uit aardolie, kan lijnzaad steeds opnieuw worden aangeplant. Ook zijn de kleuren makkelijk biologisch afbreekbaar. Tegelijkertijd draagt het verbouwen en verwerken hiervan bij aan de werkgelegenheid in een deel van onze wereld waar de werkloosheidcijfers relatief hoog zijn.