Druk en print

Aanleverspecificaties

Jobsettings De Bink (om PDF te maken)
Wij hebben het liefst dat u bij het aanleveren van uw bestanden gebruikmaakt van deze jobsettings (instellingenpakket waar de juiste instellingen al zijn ingesteld) voor Adobe Indesign.

ICC profielen
Voor drukken en printen gaan wij uit van de ISO standaard ISO 12647-2. Als u de bestanden downloadt, komen deze automatisch in uw downloads-map te staan.
(Mat) gestreken papier
Ongestreken papier

Resoluties
De richtlijn voor de resolutie van drukwerk is 300 dpi. Wanneer u een lagere dpi gebruikt, bestaat de kans dat de afbeeldingen onscherp worden.

Afloop
Zorg er altijd voor dat uw documenten ongeveer 3 mm afloop (bleed) hebben. Dit is nodig om eventuele snijafwijkingen te voorkomen.

Lijnen
Als u gebruikmaakt van lijnen en strepen, mogen deze niet dunner zijn dan 0,2 punten. Te dunne lijnen kunnen door de drukpers of printer over het hoofd worden gezien en worden dan niet meegedrukt of -geprint.

Fonts
Fonts dienen altijd ingesloten (embedded) te zijn in de PDF. Dan levert het namelijk geen problemen op als wij niet over het gebruikte font beschikken. Als u open bestanden (InDesign) aanlevert, is het van belang dat u de gebruikte fonts meelevert.

Kleuren

RGB

 Rood  
 Groen 
Blauw
  

RGB wordt gebruikt voor beeldschermen en digitale camera’s. Als u met RGB-beelden in uw document werkt, kunnen wij deze omzetten naar CMYK. Dit is een geautomatiseerd proces. Hierdoor kunnen kleuren misschien iets anders overkomen. Wilt u zekerheid hebben? Zet dan vooraf de beelden al om naar CMYK en het juiste kleurprofiel.


CMYK

 Cyaan 
 Magenta 
 Yellow 
 Key (zwart)

CMYK wordt gebruikt bij drukken en printen. Het verschil tussen RGB en CMYK zit vooral in het kleurbereik: felle RGB-kleuren worden flets wanneer deze gedrukt worden. Het is dus belangrijk dat u hier rekening mee houdt.

PMS

Pantone 
Matching 
System
 

Het bedrijf Pantone heeft 1100 kleuren gedefinieerd die overal ter wereld exact gelijk zijn. Om te zorgen dat we de juiste kleur gebruiken voor uw drukwerk, is het belangrijk dat u de PMS-nummers aangeeft in uw document. Wij gaan altijd uit van de meest recente PMS-waaier.

Aanleveren

Adressenbestanden of persoonsgegevens kunt u uploaden via onze ftp-server. Het aanleveren van uw bestand(en) kunt u doen op de volgende manieren:

E-mail

U kunt bestanden tot 10 mb naar ons mailen via het e-mailadres van uw contactpersoon. Vermeld in deze mail uw aanvraag en eventueel uw ordernummer. Weet u niet wie uw contactpersoon is? Neem dan contact op met het secretariaat via 071 579 18 20 of secretariaat@bink.nl.

Via onze beveiligde FTP-server kunt u kleine en grote bestanden sturen. Hiervoor heeft u inloggegevens nodig. Heeft u deze nog niet? Stuur dan een mailtje of bel naar uw contactpersoon. Dan bespreekt hij de mogelijkheden met u. Ook hier geldt: weet u niet wie uw contactpersoon is? Neem dan contact op met het secretariaat via
071 579 18 20 of secretariaat@bink.nl.

Via WeTransfer kunt u bestanden tot 2000 mb aanleveren. Gebruik hierbij het e-mailadres van uw contactpersoon. En ook hier geldt: weet u niet wie uw contactpersoon is? Neem dan contact op met het secretariaat via 071 579 18 20 of secretariaat@bink.nl.