Paul Kerrebijn


April 2014

De kunst van het gezamenlijk ondernemen

Paul Kerrebijn is illustrator. Kalenders en boeken maakt hij bij voorkeur samen met De Bink. “Wat ik prettig vind bij de mensen van De Bink is de aanspreekbaarheid. Als iets hersteld moet worden, zoeken we altijd samen naar een oplossing. In zulke gevallen is het ook fijn dat ik zomaar even binnen kan lopen. Dan heb ik niets aan een drukker die ik Spanje zit.”

Kerrebijn begon als 17-jarige met het schilderen van voorbijgangers. Een van deze voorbijgangers was een eigenaar van een baggerbedrijf. Hij vroeg of Kerrebijn zijn schepen wilde tekenen. Dit was het begin van een reeks van verbeeldingen van de industriële wereld. Daarnaast bleef Kerrebijn portretten schilderen van (vooral) beroemdheden.

Al sinds 2000 drukt De Bink “The Art of Enterprise”, een kalender die Kerrebijn in eigen beheer uitgeeft. De kalender wordt gekocht door onder andere scheepswerven, oliemaatschappijen en Rotterdamse havenbedrijven. Een tweede gezamenlijke project zijn de jubileumboeken voor bedrijven en organisaties die Kerrebijn vormgeeft en illustreert. Kerrebijn: “mijn stijl is heel herkenbaar en ik weet dat ik de neiging heb om te overdrijven. In sommige gevallen is het nodig om kleuren bij te stellen. Dit gaat altijd goed, omdat ze bij De Bink altijd weten wat ik bedoel met een kleur.”

Behalve kwaliteit is Kerrebijn ook te spreken over wat hij noemt “de beheerste logistiek” bij De Bink. Hij bedoelt daarmee dat hij goed op de hoogte wordt gehouden over de voortgang van een product. Zowel mensen binnen als buiten weten van elkaar waar ze mee bezig zijn en wat ze kunnen. “Dat heb ik wel eens anders meegemaakt.” Bovendien is al het personeel goed bereikbaar en benaderbaar. “Dat werkt prettig en onderscheidt ze van anderen.”