Notitieboekje van enveloppen


Notitieboekje van enveloppen

Zo af en toe zijn we als mensen toe aan vernieuwing. Een nieuwe garderobe, een nieuwe inboedel of misschien wel een nieuw kapsel. Wij waren een tijd geleden toe aan een nieuwe huisstijl. Een nieuwe huisstijl zou namelijk beter passen bij onze visie en bij wat we willen uitstralen. Dan is het dus een kwestie van onder andere een nieuw logo bedenken, misschien een nieuwe pay-off én al het drukwerk met de oude stijl vervangen door de nieuwe.

Wel zonde, vonden wij, om dat drukwerk zomaar te laten vernietigen of weggooien. We brengen drukwerk dat niet meer gebruikt kan worden regelmatig naar scholen om te gebruiken als tekenpapier. Maar het wegdoen van dit drukwerk zette ons aan het denken. Want wat zouden we nog meer kunnen doen met ‘oude’ huisstijlmiddelen zoals enveloppen?

Samen met Print- & Copyshop MoBi ontstond het idee voor duurzame recycling: van oude enveloppen notitieboekjes maken. Eerst moest duidelijk worden hoe we de enveloppen konden gebruiken. Welk formaat hebben de enveloppen? Waar staat de bedrukking en welk formaat notitieboekje kunnen we ervan maken? Voor het omslag zijn er ook meerdere mogelijkheden: het nieuwe logo erop zetten, voorzien van een tekst of gekleurd papier als omslag. Het bijzondere aan deze notitieboekjes is dat het vaak twee kleuren papier heeft. Het wit van de buitenzijde van de envelop en de kleur van de binnenzijde.

Door de samenwerking met MoBi werd dit project nog extra duurzaam. De enveloppen kregen niet alleen een tweede leven door het hergebruiken, maar ook de deelnemers bij MoBi konden met dit project weer werkervaring opdoen!

Bent u ook toe aan een nieuwe huisstijl en weet u niet wat u met al uw oude drukwerk moet doen? Neem dan contact met ons op. Wilt u meer weten over Print- & Copyshop MoBi? Kijk dan op www.mobileiden.nl.