Extract


Van wegwerpbeker naar prachtpapier

In Engeland worden 4.861 wegwerpbekers per minuut gebruikt. 12 hiervan worden gerecycled. Dat is minder dan 1 op de 400! Bij G.F. Smith kwamen ze met een idee om hier verandering in te brengen: Extract, een samenwerking tussen consument, recycler en papiermaker.

Extract is papier dat grotendeels gemaakt wordt van gerecyclede wegwerpbekertjes. Deze wegwerpbekertjes worden vanuit bepaalde bedrijven verzonden naar CupCycling van James Cropper. Daar wordt het plastic (wat het bekertje waterdicht maakt) van de papiervezels gescheiden. Van de papiervezels maakt G.F. Smith vervolgens FSC gecertificeerd papier. Van het plastic worden andere producten gemaakt, bijvoorbeeld elektrische kabels: niets blijft onbenut.

Extract is verkrijgbaar in 130 grams of 380 grams. Ieder 380 grams velletje bevat uiteindelijk minimaal 5 “upcyclede*” bekertjes. En om verspilling tegen te gaan, is Extract al vanaf 25 velletjes te bestellen. De kleuren aqua, cactus, coral, ember, flint, khaki, moon, mustard, pitch en shell zijn standaard verkrijgbaar. Echter, kleuren die (nog) niet bestaan, kunnen in overleg worden gemaakt.

Als 380 grams niet dik genoeg is, is het zelfs mogelijk om het papier te laten duplexen. Dit gaat tot een maximum van 2.280 grams. Daarnaast is het papier in 380 grams en 760 grams verkrijgbaar in verschillende (emboss)patronen. En als u het Extractpapier wilt verzenden, kan dat in een bijpassende Extract-envelop.

Na gebruik kan Extract gewoon weer gerecycled worden.

Bent u benieuwd naar de andere mogelijkheden van Extract? Ga dan naar www.extractpapers.com. Wilt u uw koffiebekers ook “upcyclen”? Neem dan contact met ons op. Dan gaan we kijken wat de mogelijkheden zijn.

 

* Upcyclen is het verwerken van materialen tot een nieuw product. De kwaliteit van het materiaal gaat hierbij niet achteruit. Het heet upcyclen omdat de materialen zo worden hergebruikt dat ze weer meer waard worden.