SMK


September 2015

Relatiemagazine verbindt dertien keurmerken

Wim Uljee beheert dertien websites en bijna evenveel Twitter-accounts. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor SMK Nieuws, het relatiemagazine van SMK (Stichting Milieukeur), met een oplage van ruim 7.000 exemplaren en ongeveer 20.000 lezers.

Wim Uljee (59): “Er staat behoorlijk wat tekst in de nieuwste uitgave van SMK Nieuws. Er is ook veel te zeggen en uit te leggen over de certificatieschema’s van SMK. Daarnaast laten wij keurmerkhouders, ketenpartijen en anderen aan het woord over hoe zij duurzaamheid integreren in hun bedrijfsprocessen. En dit is natuurlijk allemaal voorzien van veel fotomateriaal.

Onze organisatie ontwikkelt en beheert certificatieschema’s van dertien keurmerken. Alle keurmerken hebben een eigen website. SMK Nieuws fungeert in onze communicatiemix als een soort paraplu voor de organisatie als geheel. Wij weten dat onze lezers SMK Nieuws gebruiken als naslagwerk. Ze vinden het ook prettig om te bladeren, want dat leest fijn. Print is dus nog steeds belangrijk.

De lezers van SMK Nieuws zien hoe breed ons werkveld is. We plaatsen ook nieuws over mensen in onze organisatie. Hiermee geven we SMK een gezicht. De meeste artikelen uit ons magazine worden ook meerdere malen in verschillende media gebruikt. Ik publiceer ze bijvoorbeeld op onze websites en verwijs ernaar in digitale nieuwsbrieven, in tweets en op LinkedIn.”

Uljee werkte lange tijd bij verschillende reclamebureaus voordat hij bij SMK ging werken. Uit die tijd kende hij De Bink als leverancier van gespecialiseerd drukwerk. “Ik herinner me dat we samen eens een ringband hebben gemaakt met een volvlak folie op de voorkant. Druktechnisch ingewikkeld en heel bijzonder.”

De Bink was al leverancier toen Uljee acht jaar geleden bij SMK kwam. “Sindsdien zijn we vele factscheets, jaarverslagen en magazines verder. Ze verzorgen ook ons kantoordrukwerk. We zijn dik tevreden en dat is niet alleen vanwege het goede werk dat wordt geleverd. Een organisatie als SMK stelt hoge eisen aan eigen duurzaamheid, maar ook aan die van relaties. De Bink is ISO-gecertificeerd, gebruikt voor SMK Biotop FSC gecertificeerd papier en werkt met biobased inkten. Ook is er binnen het personeelsbeleid aandacht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”