MVO > kosten

  • MVO verplicht ons om te blijven innoveren. Zo zoeken wij continue naar de meest efficiënte manier van produceren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwste machines. Deze drukken sneller waardoor de klant zijn drukwerk sneller kan ontvangen. Hierdoor staan ze minder lang aan en zijn ze (dus) een stuk energiezuiniger. Daarnaast gebruiken ze minder papier om op gang te komen wat scheelt in de inkopen hiervan. 
  • Sinds 2010 heeft de overheid een duurzaam inkoopbeleid. Hierdoor doet de overheid enkel inkopen bij bedrijven die duurzaam zijn en een goed MVO-beleid hebben. Zo leveren wij al jaren drukwerk aan de Rijksoverheid. Daarnaast zijn er ook (grote) organisaties die speciaal voor De Bink kiezen om haar MVO activiteiten en initiatieven. Een voorbeeld hiervan is Heineken. Door onze MVO inspanningen trekken we klanten aan en verkrijgen we aanbestedingen.
  • Onze werknemers zijn een groot onderdeel van het MVO. De Bink wil voor haar werknemers optimale werkomstandigheden. Dit realiseren we door met elkaar in gesprek te gaan en alle mogelijke opties te bespreken. Hierdoor zijn de werknemers gemotiveerd, arbeid productief en hebben wij een ziekteverzuim van 3.9% in tegenstelling tot het landelijke gemiddelde van 4.9%. (CBS)

MVO loont

We merken dat er bij klanten wat onrust heerst omtrent MVO. Ondanks dat iedereen weet dat MVO iets goeds is zijn er toch nog veel mensen die denken dat het uitvoeren van MVO zorgt voor een hoger prijskaartje. Dit is gelukkig niet zo! Er zijn zelf een aantal redenen waardoor dit juist bijdraagt aan een lagere prijs.