Aanvraag gepersonaliseerd notitieboek

Notitieboekje van olifantsgras

Via deze pagina kunt u uw eigen, gepersonaliseerde notitieboekje aanvragen. Dit notitieboekje is gemaakt van Vibers, een papiersoort gemaakt van olifantsgras. Hieronder kunt u meer lezen over deze papiersoort.


    De voordelen van olifantsgras

    Olifantsgras is een rietachtig gewas dat kan dienen als stalstrooisel of kachelbrandstof, maar waar dus ook papier (en andere producten) van gemaakt kan worden. Olifantsgras groeit snel en slurpt CO2: vier keer zoveel als bomen. Het olifantsgras wordt geteeld op ongebruikte bouwgrond dat niet geschikt is voor het verbouwen van voedsel. Het gewas heeft de energetische waarde van steenkool en heeft geen onkruidbestrijding, insecticide, irrigatie of bemesting nodig. Omdat olifantsgras weinig vocht bevat, hoeft het niet eerst gedroogd te worden (dat scheelt veel energie) en kan het direct verwerkt worden tot een composteerbare grondstof.

    Deze grondstof wordt vervolgens verwerkt in allerlei producten, zoals papier en karton. Het papier is verkrijgbaar tot 90 grams en het karton tot 300 grams. Het papier is duurzaam, heeft een duurzame uitstraling en ziet er ook nog eens mooi uit.

    Wilt u producten zien die gemaakt zijn van Vibers? Breng een bezoekje aan onze inspiratiekamer.