NFC-papier


NFC-papier

De NFC-chip is een kleine microchip. Deze chip kan door middel van een antenne communiceren met (de meeste) mobiele telefoons. De telefoons kunnen de geïntegreerde informatie op de NFC-chip lezen en vervolgens de daarop opgeslagen informatie tonen of een opdracht uitvoeren.

De NFC-chip ín uw communicatie-uiting
Tegenwoordig is het mogelijk om de NFC-chips te verwerken in papier. Op een NFC-chip in een uitnodiging kunt u bijvoorbeeld het programma van het evenement zetten. Of bij een visitekaartje de website van uw bedrijf. De ontvanger hoeft alleen de uitnodiging of het visitekaartje bij zijn/haar telefoon (met de NFC-stand aan) te houden. Dan zorgt de chip ervoor dat hij of zij de informatie krijgt.

Naast de zojuist genoemde voorbeelden, zijn er natuurlijk veel meer mogelijkheden. Op een chip in een visitekaartje kunt u bijvoorbeeld ook de mogelijkheid zetten om uw contactgegevens direct op te slaan (geef dit wel aan op het visitekaartje). De ontvanger houdt de telefoon bij het visitekaartje en krijgt direct de optie om uw gegevens op te slaan in het telefoonboek.

NFC-sticker
Het verwerken van de NFC-chip in papier is echter (nog) best prijzig. Maar er zijn andere opties om er gebruik van te maken. Een voorbeeld hiervan is een NFC-sticker. Deze kunt u op een bestaand visitekaartje plakken. Gebruik dan wel een sticker met het NFC-logo erop. Zo is het voor de ontvanger duidelijk wat de bedoeling is.

Naast visitekaartjes en uitnodigingen, kunt u de NFC-sticker op communicatie-uitingen zoals een mailing plakken. U kunt dan een link in de chip zetten met informatie over het product of de dienst. En als dat nog niet bijzonder genoeg is, zou u zelfs kunnen linken naar een gepersonaliseerde pagina voor de ontvanger.

U kunt de NFC-sticker ook op de achterkant van een poster plakken. Op de voorkant geeft u dan aan waar de aanschouwer de telefoon moet houden om de tag te lezen. Er is dan ook nog de mogelijkheid om bij te houden hoe vaak de tag gescand is en bij welke poster. U kunt namelijk een teller activeren in de chip.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de NFC-chip en waarvoor u hem kunt gebruiken? Kijk dan op
www.nfc-nederland.nl. Wilt u de NFC-chip verwerken in uw communicatie-uitingen? Neem dan contact met ons op. Dan kijken we wat de mogelijkheden zijn.